Valikko Sulje

Keuruun osakilpailun nuottiluokat Miko Jalavan näytöstä

Harrasterallisarjan kauden 2023 toinen osakilpailu ajettiin lauantaina 28.1. Neljän erikoiskokeen ralli on samalla ensimmäinen Etelä-Suomen alueen osakilpailu. Päivän nopein kaksivetokuljettaja oli Miko Jalava ja nelivetokuljettajista vaihdikkaimmin reitin selvitti Ari Vihavainen.

Mäntyharjulainen Miko Jalava huimisteli 1600-kuutioisella Toyota Starletilla yleiskilpailun voittoon. – Nuotittaminen ja nuotista ajo alkaa onnistumaan. Oisko tämä ollut seitsemäs nuottikisa. kehitystä on tapahtunut. Kartturille tämä oli vasta toinen nuottikisa, mutta yllättävän hyvin meni. Muutenkin päivä sujui hyvin. Auto toimi eikä ollut tilanteitakaan, Jalava kertoi. Kartanlukijan tehtäviä hänelle hoitaa Tomi Hellgren.

Usean vuoden tauon jälkeen rallikisoihin palannut entinen rallin A-ryhmän Suomenmestari Ari Vihavainen sijoittui toiseksi. Citroen DS3 R5-kuljettaja oli kartturinsa Jani Vainikan kanssa päivän nopein nelivetokuljettajapari. Yleiskilpailun voittajaparista he jäivät puolisen minuuttia. Yleiskilpailun kolmanneksi ehti Mitsubishillä autokunta Tomi Vihavainen – Sami Mynttinen.

Nuoren polven kuljettaja Tuukka Kauppinen kartanlukijanaan Tuomas Töyry saalisti Ford Fiesta R2:sen ohjaimissa 9-luokan kakkospaikan ja yleiskilpailun neljännen sijan ennen luokan 12 voittanutta BMW-kuljettajaa Henrik Saloa kartturinaan Mika Alalahti.

Alkumatkasta yleiskilpailun voittotaistelussa oli myös hallitseva rallisprintin Suomen mestari Tuukka Hallia. Hän ajoi kartanlukijansa Janette Taskisen kanssa avauserikoiskokeelle ylivoimaisen pohja-ajan, mutta joutuivat seuraavalla erikoiskokeella keskeyttämään tekniikkaongelmiin.

Luokan 10 nopein oli viime vuoden nuottiluokan sarjavoittaja Janne Seluska kartturinsa Olli Heikkisen kanssa. Valtteri Koski – Jani Pohto hallitsivat luokkaa kahdeksan. Luokan 7 voitto kirjattiin kuljettajaparille Jukka-Pekka Riskusalo – Jari Sissala.