Valikko Sulje

Harrasterallisarja jatkuu Oulun seudun Jaresko Rallilla 15.6.

Elfin Harrasterallisarjan kauden 2024 viides osakilpailu ajetaan 15.6. lauantaina Oulun seudulla. Jaresko Ralli on samalla pohjoisen aluesarjan kesäkauden avaus. Pohjois-suomalaisen Pro Race ry autourheiluseuran järjestämässä Jaresko Rallissa kilpailijat mittelevät ajotaitojaan neljällä erikoiskokeella, joita ajetaan Limingassa, Lumijoella, Siikajoella ja Sanginjoella. Lähtö tapahtuu Kempeleestä klo 11 alkaen.

Suomen suosituin rallisarja palautti viime vuonna kesärallit Oulun seudulle yli 20 vuoden tauon jälkeen, kun Siikajoella ja sen ympäristössä kisattiin Harrasterallisarjan osakilpailu sorapinnalla. Nyt vihdoin ajetaan kesärallia myös Oulun rajojen sisäpuolella.

Jaresko Ralliin ilmoittautui lähes 130 kuljettajaparia. Kun valtakunnallisesta Elfin Harrasterallisarjasta on ajettu tänä vuonna kaksi pohjoista ja kaksi etelän kilpailua, sarjan kärkipaikoilla on ahdasta. Edellisessä osakilpailussa sarjajohtoon nousi iisalmelainen nuorten luokan kuljettaja Reettu Rönkkö. Nivalalainen Matias Päivärinta on perässä ainoastaan vajaan pisteen erolla.

Rönkkö ja Päivärinta mahtuvat kärkikolmikkoon myös Pohjoisessa aluesarjassa kahden ajetun osakilpailun jälkeen. Pohjoisen kisoihin keskittyvä Kiimingin Jani Kuivas voitti luokkansa sekä power stage-erikoiskokeet molemmissa talvikauden osakilpailuissa ja pitää kärkipaikkaa hallussaan niukasti ennen Rönkköä. Kärkikolmikon lisäksi pelkkiä luokkavoittoja saalistaneet Temmeksen Petri Koski ja Suomussalmen Kai Hyttinen ovat myös tiukasti pohjoisen aluesarjan kärkitaistelussa mukana. Kilpailuun saapuu kuljettajapareja ympäri Suomen.

Osallistujaluettelo ja Online-tulospalvelu: https://www.rallitulokset.fi/

Katsojille: Rallipassit (15€) myynnissä 14.6. klo 9 alkaen: OulunBaari Maikkula sekä Neste Revonlahti.  

Kilpailukeskus sijaitsee OulunBaari Maikkula-huoltamolla, jossa on ilmoittautuminen, maali ja palkintojenjako. Varikko/huoltoalue, katsastus ja lähtö sijaitsevat Kempeleessä Ylikylän koululla.

Erikoiskokeet:
LÄHTÖ: Klo 11 alkaen Ylikylän koulu, Kempele
EK1 IRPNORDIC.COM, Limingassa.
EK2 JARESKO OY, Siikajoen eteläpuolella.
VÄLITANKKAUS: Neste Revonlahti
EK3 KHMK RACING & KIINTEISTÖT, Lumijoella.
HUOLTOTAUKO: Neste Revonlahti
EK4 INFRARAKENTAJAT VKOR OY, Sanginjoella Oulussa.
MAALI: Oulun Baari Maikkula

Lisätietoa:
Kilpailun järjestää Pro race ry. Lisätietoja: Tommi Korhonen 040 5222661. tokorh@gmail.com
Kilpailunjohtaja Jouko Mähönen 0400 307200. jouko@kainuunautotex.fi

Media ilmoittautuminen: Tero Lyttinen, tero.lyttinen@racewaymedia.fi