Valikko Sulje

Harrasterallisarja jatkuu Kontiolahdella lauantaina 11.2.

Hotelli Puustelli Nivala Harrasterallisarjan kauden 2023 kolmas osakilpailu ajetaan ensi lauantaina 11.2. Kontiolahden ja Joensuun ympäristössä. Neljän erikoiskokeen ralli on samalla Pohjoisen-Suomen aluesarjan toinen osakilpailu. Tänä vuonna valtakunnallisen Harrasterallisarjan mestaruuden lisäksi jaetaan Pohjois-Suomen ja Etelä-Suomen mestaruustittelit. Molemmissa aluesarjoissa on neljä osakilpailua.

Kontiolahti-Ralli starttaa lauantaina 11.2. klo 11 alkaen. Lähtöpaikka ja maali sijaitsevat kilpailukeskuksessa Kontiolahden ampumahiihtostadionilla. Reitti koostuu neljästä erikoiskokeesta, joiden yhteispituus on noin 60 kilometriä. Päivän pisin erikoiskoe on 31 kilometriä pitkä. Kilpailun järjestäjänä toimii kontiolahtelainen autourheiluseura Kontio-Racing ry.

Kontiolahden osakilpailuun ilmoittautui hyvä määrä kilpailijoita, vaikka talvirallien kilpailuruuhka on tällä hetkellä kovimmillaan. Osallistujalistalta löytyy 141 kuljettajaparia. Mukana on ralliharrastajia ympäri Suomen. Pohjoisen sarjan avausosakilpailun yleiskilpailuvoittaja Kai Hyttinen jahtaa Mitsubishillään hyvää pistesaalista myös Kontiolahdelta. Suomussalmelaiselle nelivetoluokassa haastetta tarjoavat mm. Kajaanin Aarni Mertanen Skoda Fabialla ja Tapio Lauronen Mitsubishillä. Kaksivetoautojen nopeimman tittelistä taistelevat mm. avausosakilpailussa ylivoimaista vauhtia esittänyt Ranuan Ville Hanhisuanto, Muhoksen Max Karhapää sekä oululainen Janne Seluska. Tulevaisuuden rattitaitureita, nuoria alle 18-vuotiaita kuljettajia on mukana toistakymmentä. Suositussa V1600/Trophy-luokassa kärkitiloista taistellaan jälleen tasaväkisesti 16 kuljettajaparin kesken.

Hyttisen ja Hanhisuannon lisäksi täydet pisteet Pohjoisen aluesarja avausosakilpailusta Piippola-rallista saivat Jarno Pentinpuro, Esa Huovinen, Jari Koski, Pekka Moilanen, Petter Sutinen, John Ruotsalainen, Jari-Matti Tiilikka, Juha Sällinen sekä Aaron Holopainen. Nuorten luokassa kilpaileva nilsiäläinen Aaron Holopainen johtaa tällä hetkellä myös valtakunnallista Harrasterallisarjaa.

Tulosten reaaliaikainen seuranta https://www.rallitulokset.fi/