Valikko Sulje

Jouko Puhakka pääsi voittokantaan Kontiolahdella

Harrasterallisarjan kauden neljäs ja samalla talvikauden päätösosakilpailu ajettiin lauantaina 19.2. Pohjois-Karjalan haasteellisilla ralliteillä. Kontio-Racing ry:n järjestämässä Kontiolahti-rallissa oli mukana 145 kuljettajaparia ja viisi erikoiskoetta.

Nelivetoisten nuottiluokassa Mitsubishi-kuljettaja Kai Hyttinen saalisti kauden toisen ykköstilansa. Hallitseva nuottimestari ei jättänyt voittajasta mitään epäselvyyttä. Tuloksena oli pohjat jokaiselle erikoiskokeelle ja yhteistuloksissa Tapio Lauronen jäi 55 sekuntia.

Edellisessä osakilpailussa Torniossa 2WD nuottiluokassa kautensa aloittanut takavuosien moninkertainen ralliautoilun Suomenmestari Jouko Puhakka pystyi nyt voittovauhtiin. BMW-kuski ajoi neljä pohja-aikaa ja VW Golfia ohjastava Marko Kinnunen taipui kokonaisajassa 15 sekunnilla.

Torniossa ensimmäisen voittonsa suurimmassa 2WD Proto-luokassa ottanut Jarmo Hosionaho jatkoi voittoputkea. BMW-kuljettaja päihitti Petri Lehtisen 12 sekunnilla. Pienemmissä Proto-luokissa voitot menivät Oskari Jauhiaiselle ja Petteri Tikkaselle. Senioreiden kaksivetoluokissa voitot kirjattiin Tapio Alikoskelle ja Pekka Moilaselle. Petri Yliselle kirjattiin niukkaa osallistujamäärää keräävässä 4WD-luokassa jo kauden kolmas voitto.

Naisissa Sara Vainikainen otti ylivoimaisen voiton, joka oli oulunseudun kuskille kauden toinen. Samaan pystyi V1600 nuottiluokassa Honda-kuljettaja Tuukka Kauppinen sekä Nico Valkonen V1600/Trophy-luokassa. BMW-luokassa Ossi Pohjanharju nappasi kauden avausvoittonsa. Samaan pystyi nuorissa Joonas Ritamäki, Klassikeissa Esa Huovinen, Jari Saarnio 2WD nuotti alle 1650cc-luokassa.

Kontiolahti-rallin tulokset

Harrasterallisarja 2022 jatkuu 14.5. Kankaanpäässä.