Valikko Sulje

Harrasterallisarjan neljäs osakilpailu ajetaan Kontiolahdella lauantaina 19.2.


Harrasterallisarjan kauden neljäs osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina Pohjois-Karjalan upeilla ja haasteellisilla ralliteillä. Kontio-Racing ry:n järjestämään Kontiolahti-ralliin ilmoittautui 154 kuljettajaparia.

Harrasterallisarjan talvikauden päätösosakilpailussa ajetaan viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 65 kilometriä. Kilpailussa on mukana myös täysin uutta tiestöä, jota ei ole aiemmin Pohjois-Karjalassa järjestetyissä ralleissa käytetty. Erikoiskokeita ajetaan Joensuun, Kontiolahden ja Juuan kunnan alueilla.

– Kilpailun järjestelyt ovat sujuneet hyvin ja kaikki on hyvällä mallilla. Tapahtumana Kontiolahti-ralli tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen. Kuskeille on tarjolla vaihteleva reitti. On valtion ja yksityisteitä sopivasti sekä korkeus eroja myös mukavasti, kuvailee kilpailunjohtaja Esa Mikkonen.

Nyt kun koronarajoituksia on lievennetty, pääsee myös yleisö rallin tapahtumiin mukaan. Pääsylippupaketin myyntipaikat 18.2. klo 15 alkaen ovat Neste Kolinportti, ST1 Kontiolahti, PR-Aitta Kontiolahti, K-Market Kontiolahti, K-Market Eno. Kymmenen euron lippupakettiin kuuluu sisäänpääsy kaikille erikoiskokeille, reittikartta sekä lähtöluettelo. – Pidetään turvallisuus mielessä. Ei mennä vaarallisiin katselupaikkoihin ja noudatetaan kilpailun järjestäjien ohjeita. Näin ralli saadaan yleisön kannalta toimimaan turvallisesti. Tehdään yhdessä onnistunut tapahtuma, Mikkonen jatkaa.

Harrastemoottoriurheilun keskusjärjestö ry:n alaisuudessa järjestettävä Harrasterallisarja käsittää tänä vuonna seitsemän osakilpailua, joista neljä ajetaan talvella ja kolme kesällä. Viime vuoden tapaan siinä kilpaillaan viidestä eri mestaruudesta. Sarjaan on ilmoittautunut peräti 228 kuljettajaparia.

Klassikkomestaruus-kategorian johtopaikalla on Piippolan, Tikkakosken ja Tornion osakilpailujen jälkeen Nokian Sami Saari. Nuottimestaruus-kategorian kärkitilalle on noussut tasaista kautta ajava Oulun Janne Seluska. Nuorten mestaruus-kategorian johdossa on puolestaan Oulun Joakim Goman ja senioreissa Hämeenkyrön Marko Mansikkamäki. Harrasteralli-kategorian johtopaikkaa pitää hallussaan Kankaanpään Mika Hirvikangas.

Tulospalvelu: https://www.rallitulokset.fi/
Lähtöluettelo: https://www.rallitulokset.net/Kontiolahti2022/startlist.pdf
Lisätietoa: Kilpailun johtaja Esa Mikkonen 040 590 4447.
Harrasterallisarjan pistetilanne kolmen osakilpailun jälkeen: https://harrasterallisarja.fi/index.php/tilanne/