Valikko Sulje

Harrasterallisarja käyntiin Piippolassa

Harrasterallisarja 2022 käynnistyi kipakassa pakkassäässä Piippolan ympäristössä. Lauantaina 8.1. ajettuun VIII Shell Piippola Rallin osallistui lähes 200 kilpailijaparia.

Yleiskilpailun kärkipaikalla aloitti Juho Mäki-Tammela nelivetoisen Mitsubishin ohjaimissa. Kolmen erikoiskokeen jälkeen hänellä oli jo peräti minuutin etumatka seuraaviin. Oululaisen autosta petti voimansiirto neljännelle erikoiskokeelle ja hän joutui keskeyttämään.

Johtoon nousi yllätystä kaksivetokalustolla rakentanut viime kauden SM4-luokan Suomen mestari Oskari Heikkinen. Avauserikoiskokeella rengasrikon vuoksi aikaa menettänyt Kai Hyttinen ajoi Mitsubishillä päätöserikoiskokeen pohjat ja Samuli Aalto oli seuraavaksi nopein. Aalto nousi Mitsubishillään kilpailun voittoon 2,7 sekunnin erolla Hyttiseen. – Kisahan meni yllättävän hyvin ja nousujohteisesti. Viimeksi olen ajanut vuonna 2020 kesällä. Yllätyttiin, että oltiin voittotaistelussa. Ajattelin, että Hyttinen saattaa mennä viimeisellä edelle, mutta saatiin pidettyä johto. Nyt varmaan täytyy ajaa muitakin osakilpailuja, kun meni näin hyvin, kertoi Iissä asuva Aalto, jolle kartanlukijana toimi vaimo Eveliina.

Uudella Ford Fiestalla ajanut Heikkinen pudotettiin kolmanneksi, mutta kajaanilainen oli päivän nopein kaksivetokuljettaja. Tappiota voittajaan jäi alle viisi sekuntia. Kovatasoisessa luokassa 8 toiseksi sijoittui BMW M3-kuljettaja Juhana Raitanen ennen nuorta Jooa Iivaria, jolla ohjastettavana on uusi Ford Fiesta Rally4-kilpuri.

Nuorten luokassa (lk10) Joakim Goman nousi johtoon toisella erikoiskokeella ja Ford Fiesta-kuski piti asemansa maaliin saakka. Luokkavoittoihin ajoivat lisäksi Sami Saari (lk2), Petri Blomster (lk3), Ville Jauhiainen (lk5), Lauri Hassinen (lk6), Petri Koski (lk7), Marko Mansikkamäki (lk11), Heikki Hosionaho (lk12), Nico Valkonen (lk13), Mikko Viitanen (lk14), Sami Laurila (lk15), Pekka Loukkola (lk16), Mika Hirvikangas (lk17), Martin Salmela (lk18), Pauli Junttila (lk19), Johanna Päivärinta (lk20), Petri Ylinen (lk21),

Harrasterallisarjan seuraava osakilpailu ajetaan kuun vaihteessa Tikkakoskella, jonka jälkeen, viikkoa myöhemmin, on vuorossa Tornion osakilpailu.

Lopputulokset: https://www.rallitulokset.fi/piippola2022/index.php?val=5