Valikko Sulje

JATKAAKO JALAVA VOITTOKULKUA MYÖS KESÄLLÄ

Riku Rantasalo lähtee kirimään kärkeä kiinni pisteissä. Kuva: RR-Racing Team

Harrasterallisarjan ensimmäinen kesä osakilpailu ajetaan Juuan vauhdikkailla ralliteillä tulevana lauantaina. Kilpailussa ajetaan miltei 90 EK-kilometriä, jotka jakautuvat viidelle erikoiskokeelle.

Harrasterallisarjan suurimmassa kategoriassa, Harrastemestaruudessa, Miko Jalava oli talven kuuma nimi. Jalava vei luokka- ja yleiskilpailun voitot kaikissa kolmessa kilpailussa johtaen kategoriaa kolmen pisteen erolla ennen Petri Kataista ja Veeti Toivolaa. Katainen ajoi kolmen joukkoon luokassaan joka kilpailussa talvella. Toivola oli puolestaan talvikisoissa aina luokkansa toinen.

Kevättauon aikana Jalava on käynyt hakemassa vauhtia asfalttisprinteistä hyvällä menestyksellä, mutta nyt Starlettiin on palautettu sora-alusta ja tiimi on valmiin sarjan pistetaisteluun.

Neljännen sijan pisteissä talvikauden jälkeen jakavat Ari Pentinmäki, Juha Sällinen ja Toni Koskela.

Harrastemestaruus kategorian V1600/Trophy -luokassa Riku Rantasalo uhkuu menohaluja. Rantasalon kaksi ensimmäistä talvikisaa menivät penkin alle, mutta talvikauden päätöksestä tuli luokkavoitto, sarjasijoitus on jaettu 27 sija talven jälkeen.

”Vaikka ajamme enemmänkin harrastamisen ilosta, niin oma menestymishaluni on todella kova. Olemme todella pettyneitä talvikauden suorituksiin ja tiedostamme sarjatilanteen olevan meille todella haastava. Sarjan osalta kaikki ei ole enää omissa käsissä, joten mennään kisa kerrallaan. Ja mikään muu suoritus kuin luokkavoitto ei tietenkään tyydytä millään tavalla. Fiilis on kuitenkin todella hyvä tilanteeseen nähden ja koitetaan pitää siitä kiinni”, Rantasalo kertoo tiimin tiedotteessa.

Juuan osakilpailussa Harrastemestaruus kategorian eri luokissa nähdään yhteensä 55 kuljettajaa. He ovat matkassa numeroilla 50-105.

LISÄLUOKISSA JÄLLEEN PALJON ITÄ-SUOMEN KOVIA RALLINIMIÄ

Pohjois-Karjalan baanat ovat Suomen parhaimpia ralliteitä ja aina kun näillä seuduilla ajetaan, niin paikallista väriä edustavat kuljettavat ovat isolla joukolla mukana. Tällä kertaa suurin osa heistä ajaa lisäluokissa. Niissä esiin nostettavia nimiä ovat ainakin luokassa 25 kilpailevat Eetu Kortelainen Toyota Starletilla, Joni Toivanen VW Golfilla, Antti Suutarinen Toyota Corollalla ja Vesa Hirvonen, joka hankki kesäkaudelle Volvo 240 -kilpurin.

Kilpailu pyörähtää käyntiin Juuan Kivikeskuksesta lauantaina kello 11. Vihdoinkin yleisö pääsee paikan päälle kannustamaan suosikkejaan. Rallipakettien myynti alkaa perjantaina 18.6. kello 10. Paketit ovat myynnissä kilpailukeskuksessa sekä Neste Kolinportilla. Pyydämme yleisöä edelleen noudattamaan varovaisuutta liikkuessa ja riittäviä hygienia- sekä turvaväliohjeita.

Teksti: HRS tiedotus / Timo Louhelainen