Valikko Sulje

NUOTTIKATEGORIASSA TASAISTA ENNEN KESÄÄ

Joni Tolosella on kokemusta Juuan teistä viime vuodelta. Kuva: TL Photo & Media

Harrasterallisarjan ensimmäinen kesä osakilpailu ajetaan Juuan vauhdikkailla ralliteillä tulevana lauantaina. Kilpailussa ajetaan miltei 90 EK-kilometriä, jotka jakautuvat viidelle erikoiskokeelle.

Nuottimestaruuskategorian kärjessä paahtavat tutut nimet ennen kesäkautta. Kaksi osakilpailua suvereenisti voittanut Kai Hyttinen on vahvin mestarisuosikki tässä kategoriassa. Joni Tolonen on toki vain pisteen päässä toisena. Molemmilla nelivetokuskeilla on yksi nollakisa takana keskeytyksen takia.

”Hyvillä fiiliksillä startataan Juukaan, siellä on hienot tiet laskea menemään. Valitettavasti ei ole ehditty ajamaan yhtään testiä ja autoa on kovasti huollettu. Saa nähdä millainen se on nyt ajaa. Tämä vuosi on ensimmäinen, kun ajetaan nuotista, niin sitä vielä opetellaan kesäkaudellakin. Hyttinen tulee menemään varmasti kovaa kärjessä, mutta koitetaan me napsia hyviä pisteitä jokaisesta kilpailusta”, Tolonen kertoo.

Jaetulla kolmannella sijalla ovat kaksivetoisten nuottiluokassa kilpailevat Juuso Vormisto sekä Marko Kinnunen. He ovat kahden pisteen päässä Hyttisestä. Kinnunen on poissa Juuan osakilpailusta. Pisteissä viidentenä oleva konkari Saku Vierimaa on vaihtanut kesäksi Mitsubishin R-Lite luokituksen mukaiseen Volkswagen Poloon.

Nuottimestaruus kategoriassa Juukaan starttaa 18 kuljettajaa numeroilla 33-49.

Kilpailu pyörähtää käyntiin Juuan Kivikeskuksesta lauantaina kello 11. Vihdoinkin yleisö pääsee paikan päälle kannustamaan suosikkejaan. Rallipakettien myynti alkaa perjantaina 18.6. kello 10. Paketit ovat myynnissä kilpailukeskuksessa sekä Neste Kolinportilla. Pyydämme yleisöä edelleen noudattamaan varovaisuutta liikkuessa ja riittäviä hygienia- sekä turvaväliohjeita.

Teksti: HRS tiedotus / Timo Louhelainen