Valikko Sulje

LÖYTYYKÖ FRIMANILLE HAASTAJAA KESÄLLÄ

Mikko Turunen on matkasssa vaimonsa Katri Turusen kanssa. Kuva: TL Photo & Media, Suomussalmi Ralli 2021

Harrasterallisarjan ensimmäinen kesä osakilpailu ajetaan Juuan vauhdikkailla ralliteillä tulevana lauantaina. Kilpailussa ajetaan miltei 90 EK-kilometriä, jotka jakautuvat viidelle erikoiskokeelle.

Klassikkomestaruus kategoriassa talvikaudella yksi oli ylitse muiden. Matti Friman kartanlukijansa Petri Seppäsen kanssa veivät Lada-merkkiluokassa sekä Klassikoiden yleiskilpailussa jokaisen talvikisan voitot. Kasassa on siis täydet 36 pistettä. Lada-merkkiluokan kuskit ovat pisteissä myös sijoilla kaksi (Timo Hytönen) ja kolme (Janne Harju).

Klassikot ovat kärsineet hieman osallistujapulasta, joten luokkakohtaisesti jaetut pisteet eivät kaikilla kerry yhtä nopeasti. Kari Herronen on ajanut Starletilla hyvin ja pisteet riittävät sarjan neljänneksi. Mikko Turunen otti Klassikoiden yleiskilpailun kakkossijat talven kahdessa ensimmäisessä kilpailussa, mutta talvikauden päätöksessä sattunut ulosajo viimeisellä erikoiskokeella ei tuonut sieltä pisteitä ja sarjasijoitus on tällä hetkellä viides.

”Saa nähdä miten tässä Frimanin kyydissä pysytään, kun heillä on mm. uutta moottoria pellin alla, niin voi olla, että menevät entistä kovempaa. Me ei ole autoon tehty perustsekkausten lisäksi mitään ihmeitä. Viime lauantaina käytiin vähän tuntumaa hakemassa, ettei ihan shokissa olla sitten ykkösellä kisassa. Lähdetään tosissaan vielä mestaruudesta taistelemaan, tuli tuossa hankittua elämäni ensimmäiset uudet rallipyörätkin eli nyt ihan sijoitettiin tähän touhuun”, Turunen päättää pilke silmäkulmassa.

Klassikkomestaruus kategorian pisteistä Juuassa taistelee 10 kuljettajaa. He ovat matkassa numeroilla 9-18.

Kilpailu pyörähtää käyntiin Juuan Kivikeskuksesta lauantaina kello 11. Vihdoinkin yleisö pääsee paikan päälle kannustamaan suosikkejaan. Rallipakettien myynti alkaa perjantaina 18.6. kello 10. Paketit ovat myynnissä kilpailukeskuksessa sekä Neste Kolinportilla. Pyydämme yleisöä edelleen noudattamaan varovaisuutta liikkuessa ja riittäviä hygienia- sekä turvaväliohjeita.

Teksti: HRS tiedotus / Timo Louhelainen