Valikko Sulje

SENIORIMESTARUUDESTA AJETAAN KAKSIVETOKALUSTOLLA

Harrasterallisarjassa ajetaan viidestä eri mestaruudesta kaudella 2021. Tällä viikolla tutustutaan Seniorimestaruuden taustoihin, jossa kilpaillaan kaksivetokalustolla kahdessa eri luokassa. Näissä luokissa jo jäähdytellään pitkää kilpailijauraa tai sitten on vasta innostuttu koko touhusta. Senioreihin pääsee ajamaan sinä vuonna, kun täyttää 50 vuotta. Kategoriassa menestyneille jaetaan osallistujamäärän mukaan lahjakortti yms. palkintoja kauden päätteeksi.

Kategorian pääyhteistyökumppanina toimii Team Hemppa Oy, joka on luotettava, suomalainen kalliorakentamiseen erikoistunut toimija. Yhtiön taustalta löytyy Heikki ”Hemppa” Hosionaho, joka on yksi niistä, joita emme ole nähneet vielä kovin montaa vuotta rallipoluilla kilpa-auton ratissa. Siitä huolimatta mies on ollut Nivalan suunnalla suurena innostajana, jotta tänä päivänä iso porukka touhuaa rallin parissa sillä suunnalla.

”Ajoin ensimmäisen kilpailuni vuonna 2017 ja nythän sitä on hurahdettu mukaan niin, ettei kai sitä enää osaa lopettaa. Perhepiirissäkin moni on alkanut ajaa kilpaa, joten autoja on tallissa ihan mukavasti. Nivalan Kapinarallissa taisi olla kuusi meidän perheemme kuljettajaa mukana viimeksi ja nytkin tähän sarjaan lähtee varmasti useampi. Kyllähän näissä harrasteralleissa kilpaileminen on hienoa. Uskon, että ilman näitä kilpailuja ja sarjoja meidän seudultammekaan moni ei olisi uskaltanut lähteä kokeilemaan lajia”, Hemppa taustoittaa.

Vaikka kilpa-autoja tallissa on jo miltei ruuhkaksi asti, tavoitimme Hempan, kuinkas muuten – auton haku reissulta.

”Huutokaupasta jäi meille sellainen Audin A1 -korinen pirssi, jota entinen omistaja on jo jonkin verran rakennellut. Katsotaan, jos tulevaisuudessa tehtäisiin siitä tiettävästi ensimmäinen Suomessa biokaasulla toimiva kilpuri. Täytynee tosin ensin vähän selvitellä, onko sille luokkaa, missä kilpailla.”

Tulevalla kaudella Harrasterallisarjan senioriluokkaan Hosionaho starttaa tutulla BMW:llä. Kategorian yhteistyökumppanuuden lisäksi hän heittää pienen porkkanan senioriluokan kanssa kilpailijoille.

”Haluan heittää kilpailukohtaisen haasteen luokkamme kuljettajille. Eli kaikille, jotka ovat minua nopeampia yksittäisessä kilpailussa, lupaan muistaa heitä pienellä ”tavara bonuksella” kilpailujen jälkeen”, Hosionaho kertoo pilke silmäkulmassa.

Eli nyt ei muuta kuin Hemppaa ja muita haastamaan senioreiden puolelle, jos ikä riittää! Ja totta kai, kaikissa muissakin luokissa on vielä tilaa. Ilmoittautuminen on avoinna 24.12. saakka.

Teksti ja kuva: HRS tiedotus / Timo Louhelainen