Valikko Sulje

KLASSIKKOJEN MESTARILLE LUVASSA MIELENKIINTOINEN PALKINTO

Harrasterallisarjan yksi mestaruuskategorioista on Klassikot. Siinä kilpailevat luokat ovat pala suomalaista autourheilun historiaa, kun ajassa palataan 30-50 vuotta taaksepäin. Klassikko mestaruudesta ajettaviin Classic luokkiin 3-7 voi osallistua Hamun Classic sääntöjen mukaisella- tai FIA Historic passillisella autolla. Myös vanhentuneet FIA passilliset autot ovat sallittuja.

Classic auton tulee olla luokiteltu ennen vuotta 1991. Luokat 8 ja 9 ovat merkkiluokkia autoille, joilla on ollut suuri merkitys suomalaisessa autoilussa ja erityisesti autourheilussa.

Luokassa 8 kilpaillaan Volkkareilla ja siihen voi osallistua VW ilmajäähdytteisellä autolla, joka on VW Aircooled.fi:n sääntöjen mukainen. Luokka 9 on puolestaan Ladojen merkkiluokka, jossa noudatetaan pääsääntöisesti HR 2WD, Classic tai jonkin muun kansallisen autourheilujärjestön sääntöjä. Tärkeimpänä on muistettava, että moottorin tulee olla Ladan alkuperäiseen lohkoon tehty. Harrasterallisarjan tekniikkasäännöistä lisätietoja saa Michael Flemmingilta sekä Jarmo Mursulalta.

”Classic luokissa ”se juttu” ei tarvitse olla voittaminen, vaan vaikkapa auton kilpailuhistorian kunnioittaminen tai vanhojen hyvien aikojen fiilistely. Näihin luokkiin sekä Klassikko mestaruussarjaan voi siis osallistua monella hyvällä syyllä ja erilaisella motivaatiolla”, Mursula taustoittaa.

Klassikko mestaruuden voittajalle on tarjolla huikea palkinto. Kategorian pääyhteistyökumppani Luksushuvilat.fi järjestää mestaruustiimille viikonlopun Jämillä vuoden 2022 talvella. Viikonloppulomaa ei vietetä missä tahansa mökissä, vaan luksusta tarjoilevassa Polar Jämi -huvilassa, josta löytyy muun muassa upea sauna sekä ulkoporeallas.

Palkinnon takaa löytyy tuttu mies autourheilun parista. Kai Jäntti on ajanut monenlaisella kalustolla itsekin ja lupailee lähtevänsä sarjaan mukaan kauden toisesta kilpailusta alkaen. Tallissa valmistuu Lada merkkiluokkaan sopiva kalusto.

”Tämä koko harrasterallisarja on jälleen hieno askel eteenpäin, jotta saadaan ralliautoilu lähemmäs harrastajia. Mukava olla mukana touhussa ja tarkoitus on tosiaan rakennella omakin auto loppuun, jotta päästään viivalle. Klassikkojen pääpalkinnon, mökkiviikonlopun ympärille voidaan rakentaa meidän avustuksellamme monenlaista aktiviteettia, joten se voi toimia vaikkapa kiitoksena tiimin yhteistyökumppaneille”, Jäntti Luksushuviloilta valottaa.

Klassikko mestaruuden toinen yhteistyökumppaneista Kirjapainopalvelu Pekka Niemi Oy tarjoaa painopalvelut vankalla kokemuksella Harrasterallisarjaan. Voit tutustua Niemen painopalveluihin tarkemmin osoitteessa www.kirjapainopalvelu.fi.

Harrasterallisarjaan ilmoittautuminen on hyvässä vauhdissa ja kestää aina jouluaattoon (24.12.) saakka, mikäli sitä ennen 200 kilpailijan raja ei ylity. Marraskuun viimeiseen viikkoon mennessä Klassikko mestaruuskategoriaan on ilmoittautunut jo 14 kuljettajaa, joten tulevalla kaudella tullaan näkemään varmuudella historian siipien havinaa sekä varmasti myös leveitä liippejä!

Teksti: HRS tiedotus / Timo Louhelainen
Alkuperäinen kuva: Sportkuvat