Valikko Sulje

HARRASTERALLISARJASSA AJETAAN MYÖS NUOTISTA

Jo nyt joulukuun alussa on selvää, että Harrasterallisarjassa lumen ja soran lennätystä nuottiluokkien toimesta tullaan varmuudella näkemään. Kalustoa viivalle näyttäisi tulevan aina R5 Skodista BMW M3:seen, joten sounditkin lienevät kohdillaan, kun sarjamme huimapäät päästetään irti ensimmäistä kertaa tammikuun alussa Piippolassa.

Sarjassa nuottimestaruudesta taistellaan yhdessä luokassa nelivetoisella kalustolla sekä kahdessa luokassa kaksivetoisella kalustolla, alle ja yli 1650cc. Kategoriassa menestyneille jaetaan osallistujamäärän mukaan lahjakortti yms. palkintoja kauden päätteeksi.

Nuottimestaruuden pääyhteistyökumppanina toimii Kuljetusliike Jakopalvelu Oy. Ammattitaitoinen kuljetusliike sekä lämpösäädeltyjen kuljetusten erikoisosaaja tarjoaa monipuolista kuljetuspalvelua Pirkanmaalla. Eikä ongelmaa tuota erilliskuljetukset muualle Suomeen tai jopa ulkomaan suuntaan. Yrityksen taustalta löytyy pitkän linjan autourheilu harrastaja Jyrki Tamminen.

Tamminen on kilpaillut itse kuljettajana 90-luvulla, jonka jälkeen ralli pysyi mukana elämässä mm. MM-ralleja katsojana kierrellen. Noin kymmenen vuotta sitten Kihlmanin veljekset Jari ja Harri kuitenkin saivat Tammisen uudelleen mukaan suoranaiseen kilpa-autoiluun, kun hänet istutettiin Harrin vierelle kartturiksi. Takana on yhdessä monenlaisia kilpailuja aina SM-tasolla asti.

”Kyllähän sitä kaikenlaista on ehtinyt rallin parissa kokea, tutuksi on tullut onnistumisten lisäksi suomalaiset puuvarannot ulosajojen seurauksena sekä tietysti tekniikka viat. BMW:llä on nyt viime aikoina kierretty kilpailuja, mutta se vähän lyheni keulasta tuossa viimeisimmässä kilpailussa, niin varmaan ensi kauteen starttaillaan Toyota Starletilla. Katsotaan kauden mittaan, jos Starlet ei istu käteen, niin laitetaan BMW takaisin iskuun. Tässä harrasterallisarjassa on parasta, että pystyy harrastamaan juuri niin kuin itse haluaa, eikä siellä ole pakko hampaita kiristellä, vaikka ainahan se voitto maistuu ja sitä tavoitellaan”, Tamminen naurahtaa lopuksi.

Marraskuun loppuun mennessä Harrasterallisarjan ilmoittautuminen on kerännyt jo mukavat 101 nimeä ilmoittautuneiden listalle ja monessa luokassa on tarvittava määrä kuljettajia mukana, jotta se toteutuu. Yhteensä sarjaan otetaan 200 kuljettajaa. Ilmoittautuminen jatkuu jouluaattoon 24.12. saakka.

Harri Kihlman ja Jyrki Tamminen ovat tuttu näky viime vuosilta BMW:n ohjaimissa. Kuva: Toni Ruotsalainen

Teksti: HRS tiedotus / Timo Louhelainen
Kuvat: HRS tiedotus & Toni Ruotsalainen