Valikko Sulje

Esittelyssä Harrasterallisarjan Classik-luokat

Classik on hyvä kategoria niille, jotka haluavat leppoisasti harrastella ja pitää hauskaa hienossa lajissa. Classik-autoilla on myös mahdollista ajaa koko Harrasterallisarjan mestaruudesta, koska pisteet kerätään luokittain.

Luokka 1 käsittää autot alle 1050cc vuosimalliin -90 asti. Luokassa 2 puolestaan ajetaan autoilla alle 1650cc vuosimalliin -90 asti. Luokka 3 sisältää autot yli 1650cc vuosimalliin -90 asti. Näissä luokissa ajetaan vuosimalliin -81 asti ryhmä 1 ja kansallisen 2-ryhmän ja 4-ryhmän sääntöjen mukaisilla autoilla. Kansallisessa 2-ryhmässä sallitaan muutama vapautus säännöissä. Esimerkiksi vaihteiston- ja peränvälityssuhteet ovat vapaat. Vuosien -82- -90 autoja säätelee N-, A- ja B- ryhmän säännöt ja niissä ei ole erivapauksia voimassa.

Autoissa pitää olla voimassa oleva tai vanhentunut FIA-passi. Todisteeksi kelpaa myös Hamun oma passi, joka muuten on ilmainen.

Lisäksi sarjassa on tarjolla 2wd ja 4wd -autojen Classik -95 luokat. Nämä autot täytyy olla N- tai A-ryhmän sääntöjen mukaisesti rakennettuja. Ja vielä tähän saman kategoriaan löytyy tarjolle Lada-merkkiluokka sekä nuotista ajaville yksi Classik-luokka.

Parin viime vuoden aikana on pyritty passi-tarkastuksilla varmistamaan, että kalusto on oikeasti Classik-kelpoinen eikä F-ryhmän auto.