Valikko Sulje

Harrasterallisarjan 2023 finaali Sastamalassa lauantaina 19.8.

Hotelli Puustelli Nivala Harrasterallisarja 2023 ajetaan päätökseen tulevana lauantaina 19.8. Sastamalan ympäristössä. Tyrvään Moottorikerhon järjestämä Luksushuvilat.fi -Ralli on sekä valtakunnan sarjan, että Etelä-Suomen mestaruussarjan päätösosakilpailu. Viiden erikoiskokeen ralliin ilmoittautui lähes 180 kuljettajaparia.

Sastamalan kilpailun nelivetoluokan ja samalla yleiskilpailun voitosta on tulossa mielenkiintoinen taistelu mm. kokeneen kainuulaisen ralliharrastajan Kai Hyttisen ja hallitsevan rallisprintin Suomen mestarin Tuukka Hallian välillä. Mitsubishiä ohjastava Hyttinen sijoittui Harrasterallisarjan pohjoisessa aluesarjassa toiseksi ja lähtee nyt hakemaan kärkisijoja myös valtakunnan sarjasta. Hyttinen voitti kaikki neljä pohjoisen osakilpailua ja Sastamalan rallin voitolla pystyisi taistelemaan myös valtakunnan sarjan kärkitiloista. Kokenut kuljettaja tietää moottoriurheilun epävarmuustekijät eikä laske pisteitä etukäteen. – Olen sitä mieltä, että pisteet laskeskellaan sitten viimeisen kisan jälkeen. Eihän sitä välttämättä päästä edes maaliin. Viimeksi olen ajanut tuolla seudulla rallia joskus F-cup -kisassa ja siitä on vuosikausia, Hyttinen kertoi. Useissa pohjoisen kisoissa Hyttinen on ollut ylivoimainen ja odottaa nyt mielenkiinnolla vääntöä Hallian kanssa. – Toivottavasti Hallian auto nyt kestää loppuun saakka, niin saadaan varmaan hyvä kisa. Kyllähän se voitto on tavoitteena, eihän sinne nyt muuten kannattaisi lähtä, Hyttinen päättää.

Hyttisen kanssa valtakunnan sarjan kärkitiloista taistelevat mm. nilsiäläinen nuorten luokan kuljettaja Aaron Holopainen, oululainen seniori-kuski Henrik Salo, Nivalan Pauli Junttila sekä Seinäjoen Jari-Matti Tiilikka. Hyttinen ja Tiilikka keskittyivät alkukaudesta ainoastaan pohjoisen sarjan kisoihin, mutta innostuivat mukaan valtakunnan sarjan finaaliin hyvän pistetilanteen vuoksi. Valtakunnan sarjassa lasketaan viisi parasta pistesaalista kahdeksasta kisasta. Useammalla kuljettajalla on mahdollisuus päättyä täyden pistepotin myötä tasapisteisiin. Tasatilanteessa verrataan kuudennen osakilpailun menestystä ja viime kädessä lasketaan erikoiskoevoittoja.

Etelä-Suomen mestaruustaistelu on myös erittäin tiukka. Seitsemän kuljettajaa on neljän pisteen sisällä. Kärkipaikan jakavat Nilsiän Aaron Holopainen ja Ähtärin Tuomo Setälä.

Luksushuvilat.fi -Rallin ensimmäinen kilpailija starttaa reitille Liikenneasema Häijäästä (Kauppakuja 1, 38420 Sastamala) klo 11:00 ja saapuu huoltoon noin klo 12:30. Maaliin kuljettajaparit saapuvat Ellivuoren huoltoalueelle noin klo 16:30 alkaen. Kilpailun sekä myös Harrasterallisarjan palkinnot jaetaan Ellivuori Resortilla.

Kilpailun järjestää Tyrvään Moottorikerho, https://www.facebook.com/tyrvaanmoottorikerho
Kilpailunjohtaja Riku Ainasvuori 050 3495821

Osallistujalista: http://ajaksi.fi/wp/wp-content/uploads/2023/06/lahtoluettelo-3.pdf
Online-tulokset: http://ajaksi.online/ao/online.php

Hotelli Puustelli Nivala Harrasterallisarja 2023 pistetilanteet: https://harrasterallisarja.fi/index.php/tilanne-2/