Valikko Sulje

Harrasterallisarja jälleen huimassa suosiossa, kausi 2023 käynnistyy Piippolasta 7.1.

Kauden 2023 harrasterallisarjaan ennakkoilmoittautui peräti 288 kuljettajaa. Jo aiemmin osallistujamäärältään Suomen suosituimmaksi autourheilusarjaksi noussut harrasterallisarja jatkaa näin tänäkin vuonna kasvuaan.

Kaudella 2023 valtakunnallisen Harrasterallisarjan mestaruuden lisäksi jaetaan Pohjois-Suomen ja Etelä-Suomen mestaruustittelit. Muutos on kehitetty kilpailijoilta saadun palautteen perusteella. Kustannusten nousun vuoksi ralliharrastajille halutaan tarjota omiin resursseihin sopiva vaihtoehto lyhemmillä kisamatkoilla.

Harrastemoottoriurheilun keskusjärjestö ry:n alaisessa Hotelli Puustelli Harrasterallisarjassa 2023 ajetaan yhteensä viisi osakilpailua talvella ja kolme kesällä. Näistä neljä kuuluu Pohjois-Suomen sarjaan ja neljä Etelä-Suomen sarjaan. Pohjois-Suomessa on haastavampaa järjestää kesäralleja, joten Pohjois-Suomen sarja on kolmen talviosakilpailun myötä talvipainotteinen.

Piippola-rallissa jälleen lähemmäs 200 autokuntaa

Kausi käynnistyy edellisvuosien tapaan Piippola-rallista, joka on viime vuosina kuulunut Suomen suosituimpiin rallikilpailuihin. Yleisen kustannusten nousun vuoksi kilpailujärjestäjien odotukset ovat nyt olleet kilpailijamäärien suhteen varovaisia. Piippola-ralliin on kuitenkin starttaamassa lauantaina 7.1. klo 11 alkaen yli 180 kuljettajaparia, joka lähes yhtä paljon kuin viime vuonna.

Useassa luokassa on odotettavissa tasaväkisellä kalustolla tiukkaa sekuntitaistelua. Kaksivetoisten autojen nuottiluokassa hallitseva harrasterallisarjan mestari Oulun Janne Seluska saa tiukkaa haastetta mm. Muhoksen Max Karhapäältä sekä F-ryhmän Suomen kärkikaartiin kuuluvalta Ranuan Ville Hanhisuannolta. Nelivetoautotiimejä ilmoittautui mukaan peräti kaksikymmentä. Kahtena edelliskaudella nelivetoluokkaa hallinnut Suomussalmen Kai Hyttinen on mukana tälläkin kertaa. Haastajia löytyy kuitenkin useita. Kuopion Pasi Saarelainen pystyi voittoihin jo viime kaudella. Kärkivauhtia on odotettavissa myös mm. Rallin SM-sarjan kuninkuusluokassa kilpailevalta Keminmaan Anssi Rytköseltä. Mukana on myös iso joukko vasta rallinharrastuksen aloittaneita kuljettajia, nuorimmat vasta 15-vuotiaita.
Piippola-rallissa ajetaan tällä kertaa viisi erikoiskoetta.

Katsojien käsiohjelmat tulevat myyntiin perjantaina 6.1. klo 9. Myyntipaikat ovat SEO Piippola ja Kestilä, ABC Pulkkila, Liikekeskus Pyhäntä, kilpailukeskuksen grilli (Muhalantie 2, Siikalatva).

Lähtöluettelo: https://www.rallitulokset.net/Piippola2023/startlist.pdf

Tulospalvelu kilpailun aikana: https://www.rallitulokset.fi/Piippola2023/

Harrasterallisarjaan 2023 ilmoittautuneet: https://harrasterallisarja.fi/index.php/ilmoittautuneet/

Osakilpailut kaudella 2023
7.1.2023 Piippola, Keskipiste Racing Ry | Pohjois-Suomi
28.1.2023 Keuruu, Rallimiehet Ry | Etelä-Suomi
11.2.2023 Kontiolahti, Kontioracing Ry | Pohjois-Suomi
18.2.2023 Mikkeli, Hartialukko Racing Ry | Etelä-Suomi
11.3.2023 Suomussalmi, Ralli Team Kainuu Ry | Pohjois-Suomi
13.5.2023 Tammisaari, South West Motorsport Ry | Etelä-Suomi
22.7.2023 Siikajoki, Pro Race Ry | Pohjois-Suomi
19.8.2023 Sastamala, Tyrvään Moottorikerho Ry | Etelä-Suomi