Valikko Sulje

Harrasterallisarja uudistuu – Ilmoittautuminen käynnissä

Kilpailijamäärältään Suomen suurin rallisarja, Harrasterallisarja uudistuu kaudelle 2023. Kahtena ensimmäisenä vuonna sarjassa kilpailtiin viidessä eri kategoriassa. Kaudelle 2023 kategoriat poistuvat ja tilalle tulee valtakunnallisen Harrasterallisarjan mestaruuden lisäksi Pohjois-Suomen ja Etelä-Suomen mestaruustittelit. Muutos on kehitetty kilpailijoilta saadun palautteen perusteella. Kustannusten nousun vuoksi ralliharrastajille halutaan tarjota omiin resursseihin sopiva vaihtoehto lyhemmillä kisamatkoilla.

Kirjavan kaluston ja laajan luokkamäärän puolesta tasapainoisen sarjan luominen on haasteellista. Uuden konseptin tavoitteena on selkeyttää sarjaa ja antaa tasapuolisemmat mahdollisuudet kaikille osallistujille.

Puustelli Harrasterallisarjassa 2023 ajetaan yhteensä 5 osakilpailua talvella ja 3 kesällä. Näistä neljä kuuluu Pohjois-Suomen sarjaan ja neljä Etelä-Suomen sarjaan. Pohjois-Suomessa on haastavampaa järjestää kesäkisoja, joten Pohjois-Suomen sarja on kolmen talviosakilpailun myötä talvipainotteinen. Jokaisessa kolmessa sarjassa kisataan pisteistä entiseen tapaan luokittain.

Kaudella 2023 kaikki, jotka osallistuvat sarjan osakilpailuihin, ovat oikeutettuja saamaan sarjan pisteitä. Sarjaan on vapaaehtoinen ennakkoilmoittautuminen, jonka yhteydessä ei kerätä sarjamaksua. Sarjapalkintomaksu sisältyy kilpailun osallistumismaksuun: 20€/kilpailija. Näistä koostuvasta summasta tulee aikanaan jaettava palkintopotti. Tällä järjestelyllä osakilpailuista poistuvat turhat lisäluokat: kaikki ajavat samoissa luokissa. Eli enää ei ole luokkia sarjalaisille ja sarjan ulkopuolisille. Tällä järjestelyllä toivotaan, ettei osakilpailuissa olisi vajaita luokkia pistelaskun kannalta.

Ennakkoilmoittautumisella halutaan kartoittaa kilpailijoiden kiinnostusta osallistua kauden 2023 sarjaan. Ilmoittautumisessa kysytään, kumpaan sarjaan todennäköisemmin kuljettaja osallistuu: Pohjoisen vai Etelän -sarjaa. Ennakkoilmoittautuminen ei sido kilpailijaa mihinkään. Kaikki osallistuvat automaattisesti koko Suomen Harrasterallisarjaan. Halutessasi voit ajaa kaikista kolmesta Mestaruudesta.

Sarjan ennakkoilmoittautuminen on alkanut. Ilmoittautuessaan 15.12 mennessä, saa kilpailija 2 kpl sarjapisteitä pohjalle. Ilmoittautuminen tapahtuu harrasterallisarja.fi sivuston kautta ja se päättyy 31.12.2022.
Harrasterallisarja järjestetään Harrastemoottoriurheilun keskusjärjestö ry:n (Hamu:n) hallinnoimana ja toteuttamana. Kilpailuiden toteutuksessa noudatetaan Hamu:n kilpailun järjestämisen sääntöjä sekä teknisiä sääntöjä. Osakilpailujen järjestäjät ovat kaikki Hamu:n alaisia jäsenseuroja.

Tavoitteena on jälleen tarjota kaikille harrastajille mukava ja mielekäs rallisarja. Tekemisen teemoina on hyvä tiedotus, tasapuolisuus ja rento meininki! Tervetuloa mukaan!

7.1.2023 Piippola, Keskipiste Racing Ry | Pohjois-Suomi
28.1.2023 Keuruu, Rallimiehet Ry | Etelä-Suomi
11.2.2023 Kontiolahti, Kontioracing Ry | Pohjois-Suomi
18.2.2023 Mikkeli, Hartialukko Racing Ry | Etelä-Suomi
11.3.2023 Suomussalmi, Ralli Team Kainuu Ry | Pohjois-Suomi
13.5.2023 Tammisaari, South West Motorsport Ry | Etelä-Suomi
22.7.2023 Siikajoki, Pro Race Ry | Pohjois-Suomi
19.8.2023 Sastamala, Tyrvään Moottorikerho Ry | Etelä-Suomi