Valikko Sulje

Laukaan Peurunka-ralli sai kunnian päättää HRS-kauden 2022

Harrasterallisarjan kauden 2022 päätösosakilpailu ajettiin lauantaina 27.8. Laukaan ympäristössä. LTM-Motorsportin isännöimässä Peurunka-rallissa oli mukana viisi yhteen kertaan ajettua erikoiskoetta. Pasi Saarelainen nappasi kauden kolmannen voittonsa. Nopein kaksivetokuski oli Janne Korhonen.

Saarelainen iski kärkipaikalle heti avauserikoiskokeella. Kahden erikoiskokeen jälkeen hänen etumatkansa Kai Hyttiseen oli 5,1 sekuntia. Seuraavalla pätkällä Hyttisen Mitsubishin voimansiirto rikkoontui. Hän nilkutti maaliin, mutta joutui tämän jälkeen keskeyttämään. Saarelainen jatkoi tämänkin jälkeen Ford Fiesta R-Liten ohjaimissa huippuvauhtia ajaen kartturinsa Mika Mannisen kanssa pohjat joka pätkälle. VW Polo R-Liteä ohjastanut Pasi Paakkari jäi reilun minuutin.
Janne Korhonen hallitsi kaksivetoisten yleiskilpailua. Hän pysyi BMW:llä kärjessä startista maaliin ja ylsi yleiskilpailussakin toiseksi. Yleiskilpailun viiden kärjen muodostivat Saarelainen, Korhonen, Paakkari, Janne Seluska ja Janne Toivonen. Seluska jäi Korhosesta 41 sekuntia.

Nuorissa pistejohtaja Joakim Goman ja sarja kakkonen Jaakko Sirviö kävivät hyvän taistelun. Goman vei Fiesta-kuskien välisen väännön 25 sekunnin erolla. Senioreissa selvään voittoon ajoi Hannu Ruohorinne Corsalla. V1600/Trophy-luokassa Nico Valkonen joutui niukassa johtoasemassa tekniikkaongelmiin. Voittoon nousi Mika Korvola. Naisten vauhdikkain oli Maria Sorvisto.

Luokkavoitot menivät seuraaville kuskeille: Janne Karppinen (LK2 klassikot), Kari Herronen (LK5 klassikot nuotti), Lauri Hassinen (LK6 nuotti-V1600), Jani Kuivas (LK7 2wd alle 1650 nuotti), Janne Korhonen (LK8 2wd yli 1650 nuotti), Pasi Saarelainen (LK9 4wd nuotti), Joakim Goman (LK10 nuoret V1600), Hannu Ruohorinne (LK12 seniorit 2wd yli 2250), Mika Korvola (LK13 Harraste 1600/1400 trophy), Jani Päivärinta (LK14 H2050), Pasi Kämäräinen (LK15 BMW Original), Santtu Pajunpää (LK17 2wd alle 1650), Mika Hirvikangas (LK18 2wd alle 2250), Pauli Junttila (LK19 2wd yli 2250), Maria Sorvisto (LK20 Ladyt).