Valikko Sulje

Kategorioiden kärkikuskit vahvoilla myös Nivalan Kapinarallissa

Harrasterallisarjan kauden 2022 kuudes ja samalla toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin lauantaina 9.7. Nivalan Kapinarallin merkeissä. Ohjelmassa oli kuusi erikoiskoetta, joiden yhteismitta oli n. 56 km. Revolt Racingin järjestämään kilpailuun ilmoittautui yhteensä 142 kuljettajaparia.

Päivän nopein kuljettajapari oli odotusten mukaisesti Kai Hyttinen – Ida Hyttinen. He ajoivat yleiskilpailun pohja-ajat viidelle erikoiskokeelle. Hyttisten ohjastama Mitsubishi kiisi selkeään voittoon niin omassa luokassaan kuin myös yleiskilpailussa. Oman luokkansa voittanut ja samalla päivän nopein kaksivetokuljettaja Pauli Junttila jäi Hyttisen voittoajasta puolitoista minuuttia. Junttila oli samalla myös nopein Harrasterallikategorian kuljettajista.
Sarjakuljettajista yleiskilpailun viiden nopeimman joukkoon mahtuivat vielä Nuottimestaruuskategoriassa kilpailevat Henrik Salo BMW:llä sekä pistejohdossa Nivalaan startannut Janne Seluska Open Corsalla.

Klassikkomestaruus-kategorian johtopaikalla jatkaa ylivoimaisin ottein Sami Saari. Volvo-kuljettaja on saalistanut korkeimman pistesaaliin jokaisesta ajamastaan osakilpailusta. Nivalassa voitto tuli yli kuuden minuutin erolla. Senioreissa pistejohtaja Toyota Starlet-kuljettaja Marko Mansikkamäki päihitti Opel Corsaa ohjastavan Hannu Ruohorinteen 19 sekunnilla.

Edellä mainittujen lisäksi sarjaluokissa luokkavoittoihin ajoivat Kari Herronen (LK5), Jarno Pentinpuro (LK7), Tuukka Kauppinen (LK6), Mika Hirvikangas (LK18), Sami Laurila (LK15), Riku Petteri Koivula (LK17), Jari Päivärinta (LK14), Nico Valkonen (LK13), Sauli Väisänen (LK21), Johanna Päivärinta (LK20) ja Timo Koskinen (LK10).

Lopputulokset