Valikko Sulje

Harrasterallisarjassa 2022 odotettavissa hieno talvikausi

Ilmoittautuminen ensi vuoden Harrasterallisarjan starttaavaan Piippola-ralliin on jo käynnissä. Myös muiden talviosakilpailujen järjestelyt ovat aikataulussa ja odotettavissa on laadukkaita ja hyvänmittaisia ralleja.

Harrasterallisarjan osakilpailut jakautuvat tulevalla kaudella laajalle alueelle ympäri Suomen. Talvella ajetaan nyt neljä osakilpailua. Sarja käynnistyy heti tammikuun alussa Piippolasta, jonka jälkeen suunnataan Tikkakosken ja Tornion kautta Kontiolahdelle.

Kilpailijoiden keskuudessa suurta suosiota nauttiva Piippola Ralli ajetaan jo 8.1. Keskipiste Racingin ry:n järjestämässä VIII Shell Piippola Rallissa ajetaan viisi erikoiskoetta, joista kolme on uutta. Päivän mittaan kuskit nautiskelevat noin 62 erikoiskoekilometristä. Ilmoittautuminen päättyy 2.1.2022.

Kaksi viikkoa kauden avauksen jälkeen kuskit pääsevät Keski-Suomen upeille teille. LTM Motorsportin järjestämä III Habittaako Ralli otettiin sarjaan mukaan viime tingassa kun sarjan kuljettajille haluttiin tarjota lisää laadukkaita kisoja eri puolella Suomena. Tikkakosken kisapäivä on 29.1 ja ohjelmassa on neljä erikoiskoetta, joista kertyy noin 52 ek-kilometriä.

Jo viikkoa myöhemmin 5.2. palataan takaisin Pohjois-Suomeen Tornio-ralliin. Siellä ajetaan noin 52 erikoiskoekilometriä jakaantuneena viiteen erikoiskokeeseen.

Talvikauden päättää 19.2. järjestettävä Kontiolahden ralli. Myös Kontiolahden reitti on valmis sisältäen viisi kertaalleen ajettavaa erikoiskoetta ja noin 66 ek-kilometriä. Tiedossa on mukavan vaativa reitti korkeuserojen kera. Kisakeskus on huippuluokkaa eikä varikkotila takuulla lopu kesken.

Loppupisteisiin huomioidaan koko kauden ajalta kilpailijan viisi suurinta pistemäärää. Talvikauden neljästä osakilpailusta huomioidaan kuitenkin enintään kolmen osakilpailun pisteet. Tämä antaa tiimeille mukavasti valinnan varaa, mikäli ei ole mahdollista osallistua ihan joka ralliin. Toki jokaisessa voi halutessaan ajaa, kun ajettavien kilpailujen määrää ei ole rajoitettu.

Poikkeuksena on Klassikko-mestaruus, joissa loppupisteisiin lasketaan neljä suurinta pistemäärää ja talvikaudelta pisteen enintään kahdesta osakilpailusta.

Harrasterallisarjaan 2022 ilmoittautuminen on avattu kotisivuilla ja kestää jouluaattoon 24.12. saakka. Marraskuun loppuun mennessä sarjaan ilmoittautuneiden kesken arvontaan yksi ilmainen ilmoittautuminen Piippola-ralliin. Jokaisessa osakilpailussa myös arvotaan sarjalaisten kesken yksi ilmainen ilmoittautuminen seuraavaan osakilpailuun.

Kuva: TLPhotoMedia