Valikko Sulje

HIRVIKANGAS JA HERRONEN VIREESSÄ PARKANON AVAUKSESSA

Harrasterallisarjan päätösosakilpailun perjantai päivä tarjosi haastetta, kun kuljettajat sukelsivat syksyn pimeyteen. Toisella erikoiskokeella alkanut vesisade toi vielä lisämausteen loppupään kuljettajille.

Kahden erikoiskokeen jälkeen kilpailua johtaa Kai Hyttinen Mitsubishilla. Hyttiselle riittää maaliin pääsy, jolla hän varmistaa Nuottikategorian mestaruuden, vaikka nuotti 2-vetoisissa tapahtuisi mitä.

Koko kilpailun toisena on Mika Hirvikangas, joka johtaa samalla Harrastekategorian yleiskilpailua. Hirvikangas oli jopa koko kilpailun kärjessä ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen. Lopulta hän oli ainoastaan 9,4 sekuntia Hyttistä hitaampi perjantaina. Toni Koskela on toisena Harrastekategoriassa ja luokan 17 johdossa.

Nuotti 2-vetoisia johtaa perjantain jälkeen Marko Kinnunen. Senioreissa isomman luokan Petteri Rantanen oli parhaassa vireessä ja johtaa kategorian yleiskilpailua reilun seitsemän sekunnin erolla Pekka Moilaseen nähden. Moilanen on pienemmän luokan kärjessä.

Klassikoissa hieman yllättäen päivän nopein kuljettaja ei löytynytkään Lada-merkkiluokasta, joka ajaa nuotista. Päivän kovimmasta suorituksessa tässä kategoriassa vastasi alle 1350cc Starletilla kilpaileva Kari Herronen. Hän johtaa luokkaansa yli 20 sekunnin turvin ja kategorian johtopaikka on hallussa reilulla seitsemällä sekunnilla ennen Matti Frimania.

Nuorissa Veeti Pulkkinen aloitti mestaruuden tavoittelun vauhdikkaimmin. Hän johtaa 25,7 sekunnin erolla toisena olevaa Joakim Gomania. Kärkikolmikon täydentää Oskari Sokka.

Kilpailu jatkuu lauantaina viidellä erikoiskokeella. Lähtö tapahtuu kello 11 Kauppakeskus Kompista, Ikaalisista ja ensimmäisiä kuljettajia odotellaan maaliin n. kello 16.50 Käenkoskikeskukselle.

Kilpailun livetulosseuranta osoitteessa www.ajaksi.fi

Teksti ja kuva: HRS tiedotus / Timo Uimi