Valikko Sulje

”TERVETULOA PARKANOON”

Minulla on ilo toivottaa Hamu ry:n alaiseen ralliin Parkanoon 24-25.9.2021 kaikki osallistujat ja yleisö! Seitsemän erikoiskoetta ajetaan varmasti mielenkiintoisilla reiteillä.

Parkano sijaitsee kahden valtatien risteyksessä ja pääjunaradan varrella, joten tänne on helppo kulkea. Parkanon vahvuuksia ovat vireä teollisuus, hyvät harrastusmahdollisuudet ja palvelut, myös vilkkaat kaupalliset palvelut. Uusi lähiliikuntareitti ulkokuntoilulaitteineen on helposti saavutettavissa.

Rallin sponsori Fennosteel on Parkanon suurin teollisuusyritys, ja se on ottanut käyttöön viime vuosina uutta teknologiaa ja laajentanut tuotevalikoimaansa. Yritysten ja ammatillisen koulutuksen yhteistyö on tiivistä. Metalli- ja koneteollisuus sekä mekaaninen puunjalostus suuntautuvat paljolti myös vientiin. Työpaikkaomavaraisuus on vähän yli 100 %.

Olemme satsanneet määrätietoisesti lapsiperheiden palveluihin. Esimerkiksi lukio uudessa koulu- ja kulttuurikampus Kaarnassa on kasvattanut vetovoimaansa musiikkiteatterin ja urheilulinjan painotuksillaan.

Viime vuosina olemme kehittäneet aktiivisesti luontoreittejä osana Unescon Geopark-aluetta. Alkkianvuori ja Kaidatvedet Käenkoskelta Metsämuseolle ovat pääkohteitamme. Geoparkin myötä ja myös Luoteis-Pirkanmaan kuntien kesken on syntynyt hyvä yhteistyö mm. pyöräilyreittien kehittämiseen.

Korona-aikana kiinnostus myös mökkikuntana on kasvanut merkittävästi. Moni on siirtynyt tekemään täältä etätöitä.

Tervetuloa kaikki autourheilusta kiinnostunut väki!

Jari Heiniluoma
Parkanon kaupunginjohtaja