Valikko Sulje

LADA MERKKILUOKKA AJAA NUOTISTA – BMW RALLI -SARJA JA HARRASTERALLISARJA PAISKAAVAT KÄTTÄ SUOMUSSALMELLA

Lada-merkkiluokan (LK9) kuljettajien toiveesta luokka ajetaan Harrasterallisarjassa ennakkotutustuttavana. Sarjatyöryhmä on käynyt keskusteluja tähän liittyen kaikkien osapuolten kanssa, eikä asialle ilmennyt esteitä. Luokkaan on tähän mennessä ilmoittautunut yhdeksän kuljettajaa, mutta lisää on vielä tulossa.  Osakilpailujen osallistumismaksu luokassa on sama kuin muilla ennakkotutustuvilla luokilla. Klassikkomestaruus kategoriassa kilpaillaan luokittaisista pisteistä eli sen osalta kilpailu pysyy tasaväkisenä koko kategorian loppupisteitä silmällä pitäen.

Harrasterallisarja (HRS) on avoin uusille ehdotuksille ja asioista halutaan keskustella avoimesti eri toimijoiden kanssa. Tämä on johtanut siihen, että HRS ja BMW Ralli -sarja paiskaavat kättä talvikauden viimeisessä osakilpailussa Suomussalmella. Tämä on hieno lisä talven viimeiseen osakilpailuun. Vieraileva sarja pääsee reitille ensimmäisenä.

Tämä toteutetaan niin, että molemmissa sarjoissa kilpailevat kuljettajat ilmoittautuvat ns. lisäluokkaan, joka ajaa koko kilpailun ensimmäisenä. Kuljettajat, jotka ajavat pelkästään HRS-sarjaa ilmoittautuvat omaan BMW Original luokkaansa (LK18). Tämä luokka ajaa alkuperäisestä kaaviosta poiketen Suomussalmen kilpailussa heti toisena, jotta sarjojen sisällä pystytään varmistamaan tasaiset olosuhteet.

Pisteet lasketaan erikseen kummankin sarjan kuljettajien kesken eli BMW Ralli -sarjan luokassa ajaneet molemman sarjan kuljettajat sijoitetaan tuloksissa loppuajan perusteella myös HRS:n luokan tuloksiin ja BMW Ralli -sarjan pisteet muodostuvat automaattisesti luokan loppusijoitusten mukaan.

BMW Ralli -sarjaan voit käydä tutustumassa heidän kotisivuillaan www.bmwrallisarja.fi.

Teksti ja kuva: HRS tiedotus / Timo Louhelainen