Valikko Sulje

UUSI HARRASTERALLISARJA TULEE RYTINÄLLÄ KAUDELLE 2021

Harrastemoottoriurheilu on ollut viime vuosina kovassa suosiossa harrastajien sekä kokeneidenkin kuljettajien keskuudessa. Nyt tähän kovaan kysyntään vastaa Harrasterallisarja, joka käynnistyy uudella konseptilla tammikuussa 2021.

Sarja toimii Harrastemoottoriurheilu keskusjärjestö Ry:n (Hamu) alaisuudessa ja siinä tullaan kilpailemaan viidestä eri mestaruudesta. Kilpailuiden toteutuksessa noudatetaan Hamun kilpailun järjestämisen sääntöjä sekä teknisiä sääntöjä.

Sarjan tavoitteena on tarjota tasapuoliset mahdollisuudet taistella mahdollisimman laajalla kokemuksella sekä kalustolla mestaruuksista. Kilpailijat sekä kilpailujen järjestäjät ovat saaneet äänensä kuuluviin sarjaa suunniteltaessa. Sarjan uudet kotisivut ja ilmoittautuminen on nyt avattu osoitteessa www.harrasterallisarja.fi.

VIISI MESTARUUTTA

Yhden mestaruuden sijasta kauden päätteeksi kruunataan siis viisi mestaria. Jokaisen mestaruuskategorian viidelle parhaalle jaetaan lahjakortteja sekä muita rahanarvoisia palkintoja pokaalien kylkeen. Palkinnot tulevat olemaan hyviä, sillä niiden yhteisarvo on vähintään 80 % sarjamaksujen määrästä.

Nuorten mestaruudesta on mahdollisuus taistella kahdessa eri luokassa, V1600:ssa ja alle 2050 kuutioisissa. Niin ikään senioreiden kategoriassa ajetaan kilpaa kahdessa eri luokassa, alle ja yli 2250 kuutioisilla kaksiveto -kilpureilla.

Klassikkojen mestaruudesta ajetaan jo useammassa luokassa, vaihtoehtoja löytyy aina alle 1050 kuutioisista yli 2050 kuutioisiin legendaarisiin kilpa-autoihin. Oman mausteensa klassikoihin tuo Volkkareiden ja Ladojen merkkiluokat.

Nuottisarjassa vedetään isoa kovaa sekä neli- että kaksivetoisella kalustolla. Kaksivedot on jaettu kahteen luokkaan, alle ja yli 1650 kuutioisiin kilpureihin. Harrastesarjan mestaruudesta ajetaan puolestaan monessa eri luokassa, sieltä löytyy eri kuutiotilavuuksille luokkia ja muun muassa oma BMW Original luokka sekä Leidien luokka.

Sarjaan otetaan mukaan 200 kuljettajaa, joiden lisäksi kilpailujen järjestäjillä on mahdollisuus ottaa sarjaluokkien lisäksi lisäluokkia kilpailukohtaisesti.

OSAKILPAILUJA YMPÄRI SUOMEN

Sarjan osakilpailut jakautuvat tasaisesti ympäri Suomea ja niiden aikataulu antaa armoa, jos kilpailuissa tulee autorikkoja. Talvella ajetaan kuukauden välein kolme osakilpailua. Sarja käynnistyy heti tammikuun alussa Piippolasta, jonka jälkeen suunnataan Joutsan kautta Suomussalmelle.

Kesäkausi laitetaan käyntiin toukokuussa Tammisaaresta, jonka jälkeen viikko ennen juhannusta vieraillaan Pohjois-Karjalan vuoristoradoilla Juuassa. Sarja huipentuu Parkanon osakilpailuun syyskuun lopussa.

Kilpailukohtaisista palkinnoista vastaa kilpailunjärjestäjä, mutta perinteisten pyttyjen lisäksi kauden aikana järjestetään sarjaan osallistujien kesken arvontoja, joissa on mahdollisuus voittaa polttoainelahjakortteja ja viimeisessä kilpailussa jopa mönkijä.

Ilmoittautuminen on avattu kotisivuilla ja kestää jouluaattoon 24.12. saakka. Sarjatyöryhmä toivottaa kaikki tervetulleeksi kilpailemaan rennolla harraste mielellä!

HARRASTERALLISARJA 2021 OSAKILPAILUT

09.01.2021 Piippola
13.02.2021 Joutsa
20.03.2021 Suomussalmi
08.05.2021 Tammisaari
19.06.2021 Juuka
24-25.09.2021 Parkano

Teksti: HRS-tiedotus / Timo Louhelainen